Meningsverzwijgingsrecht

De gemoederen lopen steeds hoger op. In het vluchtelingendebat, in de zwartepietendiscussie en weet ik het in welke strijd nog meer. De een pleit in een ellenlange facebookstatus voor meer mededogen, de ander in CAPS LOCK voor eigen-volk-eerst. Ik begrijp dat jullie al weken met de vraag zitten, ‘maar wat vindt Lotte dan’? ‘Vindt Lotte wel iets?’ Ja hoor, natuurlijk, wat denk je.

Ik vind ook iets
Iedereen vindt dat ie
Overal recht op heeft
Recht op een mening en
Recht op gesticht

Maar eigenlijk vind ik het
Meningsverzwijgingsrecht
Van al die rechten het
Meeste een plicht

Lees hier het ollekebolleke over niezen. Mensch, durf te leven!

5 Comments

  1. Dat genoegen is geheel wederzijds. Ik wacht trouwens ook met smart op meer van je in de categorie “ik heb er nog eens over nagedacht”, zoals je in een ander bericht beloofde. Misschien heb je inmiddels al bijna een mening over de (zwarte)pietendiscussie of over kattenfilmpjes op Facebook?

    1. Haha, ik zie nu een eerdere blog van je over de ZP-discussie. Zonder mening weliswaar, maar desondanks een van de zinvolste bijdragen in dit onderwerp.

    2. Ik heb er nog eens over nagedacht, en ben tot de conclusie gekomen dat ik vaak ofwel helemaal geen mening heb ofwel graag gebruik maak van mijn meningsverzwijgingsrecht.

  2. Ik blijf maar verder (of eigenlijk terug) lezen op je blog. Veel pareltjes, waaronder zeker deze. Maakten maar meer menschen gebruik van dit recht!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *